Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Hermelínová pomazánka v chlebu

18 minut
Předkrmy a lehká jídla

Seznam přísad

2 ks hermelín
300 g kvalitní šunka
1 ks cibule
2 ks natvrdo uvařená vejce
5 lžíce majonéza
2 lžíce hořčice
1/2 kelímku bílý jogurt
  sůl
  pepř
1 ks menší kulatý chléb

Postup přípravy

Hermelín a vejce nastrouháme nahrubo na struhadle. Cibuli a salám si nakrájíme na co nejmenší kousky a vše smícháme s majonézou, jogurtem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem, popřípadě můžeme zakápkout pár kapkami citronu. Z chlebu odřízneme horní část a vydlabeme ho. Do vydlabaného chleba dáme pomazánku a ihned servírujeme.

Poznámka: Vydlabanou střítku nevyhazujeme, ale použijeme například do novoročního guláše.