Dýňové lívanečky

50 minut
Sladká jídla

Seznam přísad

Těsto

200 g máslová žlutá dýně
1 dl mléko
4 lžíce moučkový cukr
100 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
2 lžíce olej
4 ks vejce (bílky a žloutky zvlášť)
 špetka sůl
 

Dále

  olej na smažení
  moučkový nebo krupicový cukr na posypání
  mletá skořice na posypání

Postup přípravy

Nejprve očistíme a omyjeme dýni a nakrájíme ji na malé kostky. Ty dáme spolu s trochou vody do hrnce a vaříme zhruba 15 až 20 minut doměkka. Poté vodu slijeme a dýni rozmixujeme. Po vychladnutí k rozmixované dýni přilijeme mléko, přisypeme moučkový cukr a hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidáme i olej, žloutky a špetku soli. Vše promícháme do hladkého těsto. Na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Z takto připraveného těsta nabíráme vždy naběračkou malou část a na oleji na pánvičce smažíme lívanečky. Dozlatova opečené lívanečky posypeme moučkovým či krupicovým cukrem smíchaným s mletou skořicí a ihned podáváme.