Dýňová kaše

35 minut
Přílohy,Zeleninová jídla,

Seznam přísad

1 kg moučnatá dýně (nejlepší je typ hokkaido)
  sůl
3 stroužky česnek
300 ml mléko
 kousek máslo
  strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka a dužinu omyjeme (nemusíme loupat). Očištěnou dýňovou dužinu nakrájíme na kostky a dáme je do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme oloupaný česnek a necháme vařit asi 20 minut. Poté scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, přihodíme kousek másla a rozmixujeme ručním tyčovým mixerem zcela na kaši. Dochutíme muškátovým oříškem a dosolíme podle chuti. Podáváme buď jako samotný pokrm nebo jako přílohu všude tam, kde máme ve zvyku použít bramborovou kaši.