Dušené maso z divočáka

150 minut
Zvěřina a ostatní maso

Seznam přísad

1 kg maso z divočáka
  hladká mouka
4 lžíce olej
2 ks cibule
2 ks mrkev
4 stroužek česnek
1 ks chilli paprička
4 ks bobkový list
1 ks větší rajčatový protlak
3 dl červené víno
  čerstvý libeček (nemusí být)

Postup přípravy

Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem restujeme. Poté přihodíme bobkový list, přidáme rajčatový protlak a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit asi 2 hodiny (průběžně mícháme a podle potřeby doléváme vodu). Když je maso z divočáka měkké, pokrm osolíme, opepříme a podle možností ozdobíme čerstvým libečkem (můžeme jej zamíchat i do masa). Jako přílohu podáváme chléb (případně toasty), vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Náš tip: Vyzkoušejte například česnekovou bramborovou kaši – recept naleznete ZDE