Všechny recepty

Další recepty

Uzenářský salát
Saláty

Uzenářský salát

Šunkový salám nakrájejte na tenké nudličky a stejně tak i pórek a papriky. Šťávu z kysaného ……

Číst dále >

Závitky ze pstruha se sýrem
Hlavní jídla

Závitky ze pstruha se sýrem

Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. ……

Číst dále >

Boubínská jarní rozhuda
Hlavní jídla

Boubínská jarní rozhuda

Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého ……

Číst dále >

Jelení ragú pod máslovou poklicí
Hlavní jídla

Jelení ragú pod máslovou poklicí

Na sádle opékejte hrubě krájenou cibuli a kořenovou zeleninu tak dlouho, až se na okrajích pěkně opeče. Přidejte ……

Číst dále >

Písecké paštikové taštičky
Dezerty

Písecké paštikové taštičky

Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte ……

Číst dále >

Vařené hovězí s vejmrdou
Hlavní jídla

Vařené hovězí s vejmrdou

Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou ……

Číst dále >

Smažená jablka
Dezerty

Smažená jablka

Do smetany zašlehejte vejce, strouhaný kokos a skořicový cukr a následně pak mouku, sůl (špetku) a škrobovou ……

Číst dále >

Párečky v sýru a vejcích
Hlavní jídla

Párečky v sýru a vejcích

Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný ……

Číst dále >

Ovesná praženka
Polévky

Ovesná praženka

V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí ……

Číst dále >

Třeboňské kapří škvarky
Hlavní jídla

Třeboňské kapří škvarky

Kapra nakrájejte na pravidelné řezy, hranolky nebo kostky, ochuťte je solí, prolisovaným česnekem, kmínem, zázvorem, ……

Číst dále >

Smažené selské rolky
Hlavní jídla

Smažené selské rolky

Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové ……

Číst dále >

Hrachové placky
Hlavní jídla

Hrachové placky

Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při ……

Číst dále >

Bramborový nákyp s uzeným
Hlavní jídla

Bramborový nákyp s uzeným

Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. ……

Číst dále >

Zátkovy tagliatelle v tomatech
Hlavní jídla

Zátkovy tagliatelle v tomatech

V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce ……

Číst dále >

Jáhlové lívanečky s mušelínem
Dezerty

Jáhlové lívanečky s mušelínem

Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……

Číst dále >

Norská rybí pomazánka
Hlavní jídla

Norská rybí pomazánka

Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……

Číst dále >

Citronová ryba
Hlavní jídla

Citronová ryba

Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……

Číst dále >

Šunka v křenové smetaně
Hlavní jídla

Šunka v křenové smetaně

Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……

Číst dále >

Hruškové pyré
Dezerty

Hruškové pyré

Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……

Číst dále >

Salát Gado-gado
Saláty

Salát Gado-gado

Tento exotický salát připravíte snadno i z našich surovin. Mrkev a celer očistěte a poté spařte vroucí ……

Číst dále >

Cizrnová polévka s dýní Hokkaido
Polévky

Cizrnová polévka s dýní Hokkaido

Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté ……

Číst dále >

Houbový koláč
Dezerty

Houbový koláč

Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte ……

Číst dále >

Kuřecí placky s tvarůžky
Kulinářská soutěž 2014

Kuřecí placky s tvarůžky

Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky, cibuli nadrobno a tvarůžky na nudličky nebo je nahrubo nastrouhejte. ……

Číst dále >

Liptovská roštěná
Hlavní jídla

Liptovská roštěná

Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku ……

Číst dále >

Zázvorky, ovesky, perníčky, anýzky
Dezerty

Zázvorky, ovesky, perníčky, anýzky

Z jednoho základního těsta vytvoříte čtyři zajímavé sušenky s výraznou chutí. Vejce a žloutky třete nebo ……

Číst dále >

Vepřová panenka s rozmarýnem
Hlavní jídla

Vepřová panenka s rozmarýnem

Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložíte trochu másla promíchaného ……

Číst dále >

Sekané kuře na paprice
Hlavní jídla

Sekané kuře na paprice

Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový ……

Číst dále >

Prachatický koláč
Dezerty

Prachatický koláč

Z mouky, vloček, vajec, cukru, mléka a dalších přísad zamíchejte těsto, to rozetřete na pomaštěný nebo pečicím ……

Číst dále >

Kachní prsa na šalvěji a víně
Hlavní jídla

Kachní prsa na šalvěji a víně

Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové ……

Číst dále >

Anglický salát z červené řepy
Saláty

Anglický salát z červené řepy

Červenou řepu důkladně očistěte a omyjte a dejte zvolna vařit do mírně osolené vody. Podle velikosti ……

Číst dále >