Šunkový salám nakrájejte na tenké nudličky a stejně tak i pórek a papriky. Šťávu z kysaného ……
Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. ……
Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého ……
Na sádle opékejte hrubě krájenou cibuli a kořenovou zeleninu tak dlouho, až se na okrajích pěkně opeče. Přidejte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte ……
Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou ……
Do smetany zašlehejte vejce, strouhaný kokos a skořicový cukr a následně pak mouku, sůl (špetku) a škrobovou ……
Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný ……
V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí ……
Kapra nakrájejte na pravidelné řezy, hranolky nebo kostky, ochuťte je solí, prolisovaným česnekem, kmínem, zázvorem, ……
Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové ……
Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při ……
Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. ……
V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce ……
Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……
Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……
Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……
Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……
Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……
Tento exotický salát připravíte snadno i z našich surovin. Mrkev a celer očistěte a poté spařte vroucí ……
Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté ……
Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte ……
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky, cibuli nadrobno a tvarůžky na nudličky nebo je nahrubo nastrouhejte. ……
Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku ……
Z jednoho základního těsta vytvoříte čtyři zajímavé sušenky s výraznou chutí. Vejce a žloutky třete nebo ……
Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložíte trochu másla promíchaného ……
Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový ……
Z mouky, vloček, vajec, cukru, mléka a dalších přísad zamíchejte těsto, to rozetřete na pomaštěný nebo pečicím ……
Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové ……
Červenou řepu důkladně očistěte a omyjte a dejte zvolna vařit do mírně osolené vody. Podle velikosti ……