Domácí zeleninové chipsy

30 minut
Domácí výrobky,Předkrmy a lehká jídla,

Seznam přísad

Základ

  jakákoliv kořenová zelenina (např. cuketa, červená řepa, sladké brambory batáty, petržel, mrkev, celer, ředkev…)
  sůl
  olivový olej

Koření podle chuti

  sušený česnek
  chilli koření
  pepř mletý
  oregano
  paprika sladká

Postup přípravy

Zeleninu řádně omyjeme (popř. oloupeme) a nakrájíme ji nožem na co nejtenčí plátky. Místo nože můžete použít struhátko nebo kráječ na plátkový sýr. V míse plátky zeleniny osolíme, podle chuti okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme zhruba 10 až 20 minut, kdy začnou chipsy křupavět a zlátnout. (Doba pečení se musí přizpůsobit množství zeleniny – pozor na spálení!) Upečené chipsy ihned konzumujeme (jinak díky soli zvlhnou).