Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Domácí makové mléko

120 minut
Domácí výrobky,Nápoje studené,Raw,

Seznam přísad

1 hrnek nemletý mák
4 hrnky voda
  med (nemusí být)
  mletá skořice (nemusí být)

Postup přípravy

Mák zalijeme vodou a necháme nabobtnat – minimálně na 2 hodiny, ale můžeme klidně i přes celou noc. Poté z máku slijeme vodu, přendáme jej do mixéru a zalijeme čistou vodou. Důkladně rozmixujeme – minimálně 1 minutu. Mixováním nám vznikne bílý nápoj – mléko, které přecedíme přes jemné sítko či plátno. Makové mléko pijeme buď samotné nebo jej ochutíme malým množstvím medu či mleté skořice. Skladujeme v lednici a spotřebujeme maximálně do dvou dnů.

Poznámka: Makové mléko má obrovské množství vápníku (až 12krát více než klasické mléko!), a proto je doporučováno například těhotným ženám a dětem. Je to ale i výborné lék proti osteoporóze.