Domácí lučina
10 minut
Domácí výrobky,Pomazánky,
Seznam přísad
240 ml |
bílý jogurt s probiotickou kulturou |
250 ml |
měkký tvaroh |
|
sůl |
Podle chuti
|
nasekané bylinky (pažitka, bazalka) |
|
prolisovaný česnek |
|
nastrouhaný křen |
Postup přípravy
Bílý jogurt smícháme s tvarohem a trochu osolíme. Necháme buď takto bez další příchuti nebo vmícháme ještě některou přísadu – bylinky, česnek, křen atd. Vzniklou směs dáme do cedníku vyloženého plátnem nebo utěrkou a cedník vložíme do misky. Dáme do ledničky a necháme do druhého dne okapat. Druhý den pak mírně vyšleháme ručním šlehačem a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo jako dip k nejrůznějším krekrům, chipsům či zelenině.