Dipy k masu

30 minut
Omáčky a dresinky

Seznam přísad

Domácí majonéza

4 ks čerstvý žloutek
200 ml olej
  sůl
2 lžíce hořčice
  pepř
  citronová šťáva

Okurkový dip

1 ks salátová okurka
1 kelímek bílý smetanový jogurt
2 lžíce olivový olej
  sůl
  pepř
  citronová šťáva

Domácí tatarka

2 ks žloutek
200 ml olej
  sůl
2 lžíce hořčice
  pepř
  citronová šťáva
2 ks nakládaná okurka
1 ks cibulka

Česnekovo-mandarinkový dip

250 ml zakysaná smetana
7 stroužek česnek
1 ks mandarinka (může být i z plechovky)
  sůl
  pepř

Hořčično-medová omáčka

6 lžic hořčice
3 lžíce med
  sůl
  pepř
  petrželka

Postup přípravy

Postup:

Domácí majonéza:

Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem.

Okurkový dip:

Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem.

Domácí tatarka:

Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem.

Česnekovo-mandarinkový dip:

Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem.

Hořčično-medová omáčka:

Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.