Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Dezert Panna cotta s rebarborou

45 minut
Moučníky nepečené

Seznam přísad

Smetanový krém Panna cotta

50 ml smetana (33% tuku)
3 plátek želatina
1 ks vanilkový lusk
1 ks skořice celá
4 lžíce krupicový cukr

Rebarbora

4 až 5 ks řapík rebarbory
1/2 l voda
250 g krupicový cukr

Postup přípravy

Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému Panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, kde ji necháme zcela rozpustit. Smetanu s cukrem a želatinou dáme na oheň, přidáme celý vanilkový lusk a skořici, ale pozor – nesmí se vařit! Směs udržujeme asi na 80 stupních Celsia, mícháme a zahříváme po dobu asi 15 minut. Poté vyndáme vanilkový lusk a skořici a teplou směs nalijeme do skleniček. Necháme v lednici ztuhnout po dobu čtyř až šesti hodin. Mezitím si připravíme rebarboru: Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ve středně velkém hrnci ji povaříme s vodou a cukrem do změknutí. Uvařenou rebarboru klademe navrch ztuhlého smetanového základu panna cotta a zároveň jej vždy přelijeme trochou vývaru z rebarbory.