Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

10 minut
Předkrmy a lehká jídla

Seznam přísad

  libovolné pečivo (ideálně ciabatta)
  zrající měkký sýr (například camembert)
  jahodový džem
  ořechy (např. vlašské)
  trochu olivového oleje
  čerstvé jahody na ozdobu

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na silnější plátky. Zlehka z obou stran pokapeme nebo potřeme olivovým olejem, vyskládáme na plech, který jsme před tím vyložili pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C na 10 minut, dokud pečivo nezačne zlátnout. Vyndáme, povrch jednotlivých krutonů potřeme asi lžičkou jahodového džemu a na ten položíme plátky či kousky sýra. Dáme na 5 minut zpět do trouby, aby se sýr lehce rozpustil. Nakonec dozdobíme plátkem čerstvých jahod a nasekanými ořechy. Ihned podáváme.

Náš tip: S chutěmi můžeme libovolně experimentovat. Výborná kombinace je například se sýrem gorgonzola, hruškou, pekanovými ořechy a medem.