Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Cibulový koláč s uzeným masem

90 minut
Zeleninová jídla

Seznam přísad

Těsto

200 g polohrubá mouka
100 g máslo
1 ks žloutek
 špetka sůl
3 lžíce voda

Náplň

4 ks velká cibule (nebo 6 středně velkých)
2 lžíce olivový olej
3 ks vejce
1 hrnek mléko
200 g eidam 45%
150 g uzené maso
 špetka sůl
 špetka černý mletý pepř
50 g máslo

Postup přípravy

Nejprve se pustíme do přípravy těsta: Mouku prosejeme do větší misky a smícháme s máslem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Vše dobře promícháme a hotové těsto necháme v chladu odpočinout. Uleželé těsto si rozválíme a vyložíme jím připravenou koláčovou formu. Nyní si připravíme náplň: Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme na olej zesklovatět. Necháme vychladnout. V misce si smícháme vejce s mlékem a nahrubo nastrouhaným sýrem a přidáme pokrájené uzené maso. Ochutíme trochou soli a pepře a vše smícháme s vychladlou cibulí. Připravenou formu s těstem rovnoměrně přelijeme hotovou cibulovou směsí. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 150°C po dobu zhruba 40 minut. Dozlatova upečený cibulový koláč podáváme teplý nebo studený – nejlépe například s vychlazeným pivem či vínem.