Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Cibulové zelí

20 minut
Přílohy,Zeleninová jídla,

Seznam přísad

1 kg cibule
50 g sádlo
50 g máslo
2 dl bílé víno
  cukr
  kmín
  sůl
  ocet

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme (nahrubo či na měsíčky) a vhodíme do kastrolu, kde jsme si předtím rozehřáli sádlo s máslem. Mícháme a opékáme asi 5 minut, poté přilijeme víno a necháme vypařit alkohol. Osladíme cukrem, přihodíme trochu kmínu a ještě chvíli opékáme. Poté zalijeme hrnkem vody, přiklopíme pokličkou a cibuli dusíme asi 8 až 10 minut doměkka (můžeme dolít podle potřeby další vodu). Na závěr dochutíme solí a octem – podle toho, jak máme rádi zelí sladké či kyselé. Cibulové “zelí” používáme jako přílohu místo dušeného zelí.