Cibulové kroužky se sýrem

60 minut
Předkrmy a lehká jídla

Seznam přísad

  větší cibule
  plátkový sýr
  vejce
  hladká mouka
  strouhanka
  sůl a mletý pepř
  řepkový olej na smažení

Postup přípravy

Cibule důkladně očistíme od veškeré slupky. Odřízneme konce a poté nakrájíme na silná kolečka (cca 1cm). Rozdělíme na jednotlivé kroužky. Do tří misek rozdělíme mouku, strouhanku a vejce, která ještě rozšleháme a zlehka osolíme a opepříme. Najdeme vždy takové dva kroužky cibule, které jdou vložit do sebe, ovšem mezi nimi zůstává malý kousek místa (asi 1mm). Tento prostor zaplníme kousky sýra. Takto připravené kroužky vložíme asi na půl hodiny do mrazáku, aby držely pohromadě. Poté je obalíme postupně v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance (klasický trojobal). Aby nám sýr nevytékal a získali jsme křupavější povrch, můžeme přidat další vrstvu vajíčka a strouhanky. Takto připravené kroužky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Podáváme s oblíbeným dipem – omáčkou.