Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Chléb s pohankovou pomazánkou

25 minut
Pomazánky,Předkrmy a lehká jídla,

Seznam přísad

200 g pohanka
1 ks cibule
3 stroužek česnek
  sůl
  pepř
  citron
2 lžíce bílý jogurt
2 lžíce hořčice
  čerstvé zelené bylinky (petrželka, pažitka, tymián...)

Postup přípravy

Pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme jí dozlatova. Studenou pohanku smícháme s osmaženou cibulí a prolisovaným česnekem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hrubší kaši. Přidáme jogurt a hořčici a důkladně promícháme. Na závěr dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronem. Můžeme ozdobit nasekanými zelenými bylinkami.

Poznámka: Pohanková pomazánka nejlépe chutná s čerstvě upečeným chlebem. Recept na jeho přípravu najdete ZDE