4 ks | filety z candáta |
1 dl | bílé víno |
2 dl | zeleninový vývar |
40 g | máslo |
4 až 5 ks | čerstvé snítky rozmarýnu |
sůl | |
hladká mouka (na obalení candáta) | |
mletý pepř | |
1 ks | citron |
Candáta osolíme opepříme a obalíme ho v malém množství hladké mouky. To, co se neuchytí na rybě, sklepeme. Na pánvi si rozehřejeme máslo se snítkou rozmarýnu a zprudka na něm candáta osmažíme. Rybu vyjmeme a do másla přilijeme vývar a bílé víno. Necháme povařit a zaprášíme moukou. Poté do vzniklé omáčky candáta opět vložíme a vaříme ještě 5 minut. Pokud se vám zdá omáčka dost hustá, přilijte trochu vína nebo vývaru. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme zakápnout kapkou citronu.
Podávejte s bagetkou nebo s bramborovým pyré.