SOUTĚŽ

Bulgurové placičky

60 minut
Bezmasá jídla

Seznam přísad

100 g bulgur
1 ks cibule
2 ks česnek
1/2 l zeleninový vývar
1 ks větší mrkev
150 g eidam
3 ks vaječné žloutky
  sůl
  pepř
  olivový olej
  petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný eidam a vaječné žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na pečící papír a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.