100 g | bulgur |
1 ks | cibule |
2 ks | česnek |
1/2 l | zeleninový vývar |
1 ks | větší mrkev |
150 g | eidam |
3 ks | vaječné žloutky |
sůl | |
pepř | |
olivový olej | |
petrželka nebo pažitka |
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme bulgur a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud se vývar nevypaří a bulgur není uvařený. K uvařenému a trochu vychladlému bulguru přidáme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, nastrouhaný eidam a vaječné žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše důkladně promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na pečící papír a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.