Bramborový quiche

minut
Bramborové pokrmy

Seznam přísad

Bramborová krusta

4 ks větší brambory
1 lžička sůl
1 lžička mletý pepř
hrst  strouhaný parmazán či jiný tvrdý sýr

Náplň:

4 ks vejce
1 hrnek mléko
1/2 hrnku sušená rajčata (mohou být i čerstvá)
svazek  jarní cibulka
1/2 hrnku osmažená slanina
1/2 hrnku strouhaný sýr
hrst  rukola či čerstvý špenát
1 lžička sůl
1/4 lžičky mletý pepř

Postup přípravy

Nejprve si očistíme brambory a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Vhodíme do mísy, osolíme, opepříme a zasypeme parmazánem. Promícháme. Do vyšší koláčové formy či zapékací misky poté vyskládáme brambory tak, aby bylo celé dno důkladně zakryto. Poté vytvoříme rovněž pevný okraj. Vložíme asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Mezitím si nachystáme náplň. V míse rozšleháme vejce společně s mlékem. Přihodíme rajčata, cibulku, slaninu i sýr. Nakonec osolíme, opepříme, popřípadě dochutíme libovolným kořením (například sušeným česnekem). Vlijeme na zapečenou bramborovou krustu, povrch poklademe rukolou či špenátem a vložíme zpět do trouby na cca 30 minut, dokud quiche nezezlátne a celý se nezpevní.