Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Batátové hranolky

50 minut
Bramborové pokrmy,Přílohy,

Seznam přísad

3 ks batáty (sladké oranžové brambory)
6 lžic olivový olej
  sůl
  sladká paprika

Postup přípravy

Batáty pečlivě omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na proužky. Plech vyložíme pečicím papírem, batátové hranolky na něj rozprostřeme a překapeme olivovým olejem. Osolíme, posypeme červenou paprikou a promícháme, aby olej i koření byly ze všech stran. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180° Celsia a pečeme asi 30 až 40 minut dozlatova (je-li potřeba, v průběhu pečení můžeme i obrátit). Dozlatova opečené batátové hranolky podáváme k rybě, zelenině, k pečenému masu, nebo třeba i samotné s domácím kečupem.

Poznámka: Batáty jsou nejen opravdovou pochoutkou, nýbrž také velmi ceněné pro svou nutriční hodnotu. Více se o nich dočtete ZDE