Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Zelné listy plněné mletým masem

60 minut
Mleté maso

Seznam přísad

1 ks malá hlávka bílého zelí
1/2 kg mleté hovězí maso
3 stroužek česnek
1 ks cibule
1 ks vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
  sůl
  pepř mletý
1 plechovka loupaná rajčata
2 stroužek česnek
  zelená petrželka

Postup přípravy

Z hlávky zelí odloupneme vrchní listy a necháme je ve vodě pár minut provařit, aby změkly. Mleté maso si mezitím promícháme s utřeným česnekem, jemně nasekanou cibulkou a vejcem. Ochutíme hořčicí, solí a mletým pepřem a vzniklou směs pořádně zamícháme. Poté si z mletého masa vytvoříme oválky, které zabalíme do připraveného (předvařeného) zelného listu. Plněné listy skládáme do pekáčku vedle sebe. Podlijeme trochou vody a přelijeme celou plechovkou s loupanými rajčaty. Posypeme nasekanými kousky česneku a pečeme v troubě vyhřáté na 200° Celsia zhruba 40 minut. Podle chuti můžeme ještě přesypat nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.