300 g | kvalitní rybí filé |
trochu | sůl |
1 lžička | koření na ryby |
2 ks | vejce |
2 lžíce | mléko |
strouhanka z toastového chleba | |
trochu | olej na pečení |
4 ks | celozrnná houska |
listy zelného salátu | |
1 ks | rajče |
1/2 ks | červená cibule |
domácí tatarská omáčka | |
klíčky či naklíčená semínka (nemusí být) |
Rybí filé uvaříme v trošce vody, slijeme a rozmělníme vidličkou. Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem. Zahustíme strouhankou z toastového chleba – tak, abychom mohli ze vzniklé směsi vytvořit kulaté karbanátky. Tyto karbanátky pečeme buď na grilu či na pánvi z obou stran dozlatova. Mezitím si rozřízneme celozrnné housky, spodní polovinu poklademe listem zeleného salátu a plátkem rajčete a červené cibule. Na zeleninu položíme opečený rybí karbanátek, přelijeme domácí tatarskou omáčkou a podle chuti přesypeme libovolnými klíčky. přiklopíme horní polovinou housky a ihned podáváme.