Široké nudle Extra 300 g, sádlo 60 g, Jihočeský Eidam strouhaný 120 g, Jihočeské máslo 40 g, zelí hlávkové 400 g, cibule 100 g, kmín drcený, strouhanka 100 g, sladká paprika mletá
Nahrubo krájenou cibuli opékejte na sádle, až začne zlátnout. V té době k ní přidejte jemně nakrájené hlávkové zelí, drcený kmín a opékejte zelí tak dlouho, až trochu změkne. Zvlášť v dostatečně osolené vodě vařte široké nudle, vařené sceďte a namíchejte do osmahnutého zelí s cibulí. Takto naši předkové běžně upravovali těstoviny. V případě tohoto receptu ještě zelí s nudlemi zapečte v nádobě vymaštěné sádlem a vysypané strouhankou. Navrch zelí s nudlemi nasypte sýr a drobenku, kterou připravíte ze změklého másla, strouhanky a trošky mleté sladké papriky. Je pochopitelné, že do zelí můžete zapéci kousky rozpečené slaniny, šunku, případně i rozšlehaná vejce, ale i v nejjednodušší úpravě jsou těstoviny výborné.