1 ks | máslová dýně |
100 g | quinoa |
2 ks | rajče (nebo rajčata v plechovce) |
1 ks | cibule |
1 ks | sýr akawi |
2 hrst | bylinky dle chuti |
olivový olej | |
sůl | |
pepř |
Dýni omyjeme a rozpůlíme. Vydlabeme z ní semínka a vložíme na 10 minut do předem vyhřáté trouby. Mezitím si uvaříme quinou dle návodu (nejlépe v poměru 1:2, kdy 1 díl je voda a 2 díly quinoa). Nakrájenou cibulku osmažíme dozlatova na oleji a přidáme nakrájená rajčata. Až se většina šťávy z rajčat vypaří přidáme uvařenou quinou a bylinky. Ochutíme solí a pepřem popřípadě oblíbeným kořením. Nazávěs smícháme s nakrájeným sýrem akawi a naplníme s ním půlky dýně. Vložíme do trouby a pečeme dokud není dýně a směs dozlatova propečená.