Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami

45 minut
Vepřové maso

Seznam přísad

4 ks vepřová panenka
10 ks sušená švestka bez pecek
4 lžíce švestková povidla
  rostlinný olej
  slivovice
  hřebíček
  sůl
  pepř

Postup přípravy

Sušené švestky naložíme nejlépe přes noc do slivovice, poté je nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s povidly, drceným hřebíčkem a olejem. Panenku očistíme, prořízneme v ní kapsu a naplníme ji připravenou švestkovou směsí. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Zprudka opečeme ze všech stran a necháme dojít cca 15 minut v troubě na 170° C. Podáváme se šťouchaným či pečeným bramborem.