Vepřová panenka s žampiony

45 minut
Vepřové maso

Seznam přísad

500 g vepřová panenka
  sůl
  pepř
 trochu hladká mouka
5 lžíce olivový olej
30 g máslo
2 ks cibule
1/2 ks cuketa
2 dl bílé víno
150 g žampiony
1,5 dl sladká smetana
  bylinky (šalvěj, saturejka,petrželka apod.)

Postup přípravy

Vepřovou panenku opláchneme, osolíme, opepříme a jemně zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi si rozpálíme olivový olej spolu s máslem a panenku na něm zprudka opečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Panenku vyndáme stranou a necháme v teple. Do oleje po panence přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, osmahneme a asi po 4 minutách dodáme ještě nakrájenou cuketu. Vše společně opékáme. Po dalších pěti minutách vrátíme panenku a podlijeme bílým vínem. Necháme chvíli dusit, poté přihodíme pokrájené žampiony a dusíme dalších zhruba 10 minut. Pak mírně zaprášíme hladkou moukou a necháme vše spojit. Na závěr přilijeme sladkou smetanu, přidáme nasekané bylinky a ještě pár minut prohřejeme. Před servírváním panenku nakrájíme na plátky. Podáváme například s opečenými brambory.