SOUTĚŽ

Recepty / Večeře

Videorecepty

Další recepty

Pohankové palačinky s hermelínem
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry…

Číst dále >

Špenátová omeleta
Předkrmy a lehká jídla

Špenátová omeleta

Špenát dáme do trošky vody a necháme jej 3 až 5 minut povařit. Poté necháme okapat a vychladnout. Mezitím…

Číst dále >

Salát z červené řepy s ořechy
Saláty

Salát z červené řepy s ořechy

2 středně velké červené řepy, 100 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), 50 g vlašských…

Číst dále >

Polévka brčálka
Polévky teplé

Polévka brčálka

1 velká hrst listů šťovíku, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l hovězího nebo zeleninového vývaru, 2 starší…

Číst dále >

Rukolová polévka
Polévky teplé

Rukolová polévka

100 g rukoly, 3 jarní cibulky, hrst čerstvé bazalky, hrst čerstvé petrželky, 1 litr zeleninového vývaru, šťáva…

Číst dále >

Chřestová polévka
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme…

Číst dále >

Tatarák z tuňáka
Ryby a mořské plody

Tatarák z tuňáka

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs…

Číst dále >

Tortila s kuřecím masem a fazolemi
Drůbež

Tortila s kuřecím masem a fazolemi

4 ks kuřecích prsíček, sůl, koření na fajitas(nebo grilovací koření), olej, sterilované červené fazolky(nejlepší…

Číst dále >

Pizza s ančovičkami (Pizza Napoli)
Ryby a mořské plody

Pizza s ančovičkami (Pizza Napoli)

Těsto: 200 g hladké mouky, 1/2 droždí, 1 lžička cukru, 1 dl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje Náplň:…

Číst dále >

Kapustová polévka
Polévky teplé

Kapustová polévka

250 g kapusty, 2 brambory, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 středně velká cibule, 5 stroužků česneku, kousek másla,…

Číst dále >

Domácí rohlíky či housky
Domácí výrobky

Domácí rohlíky či housky

Omládek: 100 ml vlažného mléka, 1 lžička medu, 1/4 kostky droždí (asi 10 g), 125 g hladké mouky Dále do těsta:…

Číst dále >

Květákové kari
Zeleninová jídla

Květákové kari

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.…

Číst dále >

Pikantní krevety na grilu
Grilované pochoutky

Pikantní krevety na grilu

500 g velkých krevet, 100 g másla, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky hrubě namletého chilli, šťáva…

Číst dále >

Rychlé topinky s pomazánkou
Předkrmy a lehká jídla

Rychlé topinky s pomazánkou

Plátky chleba opečeme na řepkovém oleji z obou stran dozlatova a poté je osušíme v papírovém ubrousku…

Číst dále >

Rychlý guláš v chlebu
Hovězí maso

Rychlý guláš v chlebu

Z chleba odřízneme vrchní část a bochníček vydlabeme. Guláš ohřejeme a přendáme jej místo vydlabané…

Číst dále >

Rychlá dršťková polévka
Polévky teplé

Rychlá dršťková polévka

Polévku připravíme podle návodu na obale a nalijeme na talíře. Přesypeme nasekanou zelenou petrželkou a ihned…

Číst dále >

Topinky s paštikou a brusinkami
Předkrmy a lehká jídla

Topinky s paštikou a brusinkami

Plátky chleba opečeme nasucho v toastovači. Ještě horké potřeme paštikou a přidáme trochu brusinkového…

Číst dále >

Salát s vejci a ančovičkami
Saláty

Salát s vejci a ančovičkami

2 až 3 plátky toastového chleba, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 natvrdo uvařená vejce, různé…

Číst dále >

Zelené fazolky na smetaně
Zeleninová jídla

Zelené fazolky na smetaně

700 g zelených fazolek, sůl, 3 lžíce másla, 3 lžičky polohrubé mouky, 2 středně velké cibule, šálek kysané…

Číst dále >

Kuřecí kousky s liči
Drůbež

Kuřecí kousky s liči

Chcete-li vyzkoušet nějaký pokrm, ve kterém figuruje liči a kuřecí maso, ale zároveň se nechcete pouštět…

Číst dále >

Gulášová polévka v chlebu
Polévky teplé

Gulášová polévka v chlebu

asi 1/2 kg předního hovězího masa, kousek sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 brambory, 1 větší mrkev, kousek…

Číst dále >

Rizoto se sušenými rajčaty
Rýžové pokrmy

Rizoto se sušenými rajčaty

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 400 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 3 stroužky česneku, 2 dl bílého…

Číst dále >

Lilková kaše
Zeleninová jídla

Lilková kaše

2 větší lilky (baklažány), 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 rajčata, sůl, kmín, drcený mletý…

Číst dále >

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami
Vepřové maso

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami

4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček,…

Číst dále >

Lilková polévka
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm…

Číst dále >

Pečené topinambury
Zeleninová jídla

Pečené topinambury

Topinambury a cibuli oloupeme. Topinambury omyjeme a nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na kostičky.…

Číst dále >

Česneková omáčka k masu
Omáčky a dresinky

Česneková omáčka k masu

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno…

Číst dále >

Risotto s červenou řepou
Rýžové pokrmy

Risotto s červenou řepou

2 hrnky rýže, 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmezánu, 1/2 másla, sůl,…

Číst dále >

Strašidelné masové koule
Těstoviny

Strašidelné masové koule

400 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř,…

Číst dále >

Carpaccio z hovězí svíčkové
Předkrmy a lehká jídla

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý…

Číst dále >