500 g mascarpone (= italský čerstvý smetanový sýr, který seženeme v obchodě v kelímku), 2 balíčky cukrářských…
Sušenky rozdrtíme, zalijeme je rozpuštěným máslem a promícháme. Tuto směs dáme na máslem vymazané dno formy…
70 g rozinek, 8 lžic tuzemáku, 400 g sypané rýže, 1 l mléka (1/2 l na rýži + 1/2 l do pudingu), 1 balíček vanilkového…
Třešně nebo višně opatrně vypeckujeme. Z kůry citronu odřízneme bílou vrstvu a nakrájíme ji na malé kousky.…
3/4 šálku silné překapávané kávy, 4 cl brandy (např. Metaxa), cukr podle chuti, 20 g hořké čokolády, našlehaná…
Máme-li mražené mořské plody a loupané krevety, necháme je nejprve povolit a rozmrazenou vodu z nich…
3 l vody, 1 kg krystalového cukru, 1/2 kg rýže, 1 kostka droždí, 50 g rozinek, 6 ks nového koření, 6 ks hřebíčku,…
Těsto: 250 g hladké mouky, 30 g krystalového cukru, 60 g moučkového cukru, 30 g najemno namletých mandlí, trochu soli,…
Připravte si lehkou a zdravou večeři nebo svačinu, která nezabere mnoho času a chutná báječně!…
Korpus: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g másla Náplň: 500 g lučiny, 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové…
Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla…
V misce rozmícháme vejce, která trochu rozředíme mlékem. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Plátek…
Pokud si v teplém počasí rádi dopřejete vychlazenou ledovou kávu, ale nejste příliš velkými milovníky kávy se zmrzlinou,…
2 zralá manga, šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kokosového mléka, 2 lžíce medu nebo agávového sirupu…
4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček,…
350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička…
3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle…
8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety,…
2 bílé čokolády (200 g), 150 ml smetany ke šlehání, 1 kelímek (250 ml) zakysané smetany, 2 zralé banány, trochu…
Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem a zvolna na něm…
1 l mléka (např. čerstvé mléko Ranko), 2 lžíce kakaa (doporučujeme kakao Coop Premium), třtinový cukr (množství…
225 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 změklého másla, 4 vanilkové cukry (na posypání)…
Crème brûlée je vynikající vanilkový dezert známý po celém světě. Tajemství správně připraveného Crème brûlée…
200 g stoprocentního tuku, 3 lžíce smetany, 200 g moučkového cukru, 7 lžic holandského kakaa…
300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře,…
400 g loupaných krevet (mohou být i mražené), 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého…
3 ks vajec, 4 lžíce mléka, 8 až 10 ks bílého toastového chleba, olej na smažení, 12 ks čerstvých jahod, 1 lžíce…
Pudingový prášek a cukr nasypeme do trochy mléka a důkladně jej rozmícháme. Zbývající mléko zahřejeme…
Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs…
Mléko zahřejeme téměř k bodu varu, přihodíme pokrájené máslo a vlijeme do mixéru. Mixujeme asi 3 minuty a poté…