Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Treska na česneku a rajčatech

60 minut
Ryby a mořské plody

Seznam přísad

400 g filé z tresky
2 lžíce citronová šťáva
4 stroužek česnek
2 lžíce olivový olej
1 ks středně velká cibule
1 plechovka konzervovaná loupaná rajčata
1 lžíce sekané bylinky (např. petrželka, bazalka či tymián)
  sůl
 trochu cukr

Postup přípravy

Filé pokapeme citronem a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli a po chvíli i pokrájený česnek. Přidáme oloupaná rajčata a stáhneme z ohně. Vmícháme nasekané čerstvé bylinky a ochutíme solí a cukrem. Filé vložíme do zapékací mísy a zalijeme připravenou omáčkou. Vložíme do předehřáté trouby na asi 180 stupňů Celsia a pečeme přibližně 30 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory.