Toasty s čedarovo pivní omáčkou

30 minut
Bezmasá jídla,Omáčky a dresinky,

Seznam přísad

1 balení (podle počtu osob) toastový chléb
2 lžička hořčice
100 ml světlé pivo
200 g sýr čedar (do omáčky)
100 g sýr čedar (do toastů)
2 ks vaječný žloutek
2 špetka čerstvě rozemletý pepř

Postup přípravy

Do menšího hrnce nalijeme pivo, přisypeme nastrouhaný čedar a vaříme, dokud vše nezhoustne. Odstavíme z plotny, vmícháme hořčici, ochutíme pepřem a nakonec přidáme vaječné žloutky. Podle chuti můžeme ještě dosolit nebo přidat kapku citronové šťávy.

Mezi dva toasty dáme plátek čedaru a vložíme do rozpáleného toastovače. Pečeme dozlatova. Hotové toasty namáčíme do čedarovo-pivní omáčky.