SOUTĚŽ

Thajské kuřecí kari

50 minut
Drůbež

Seznam přísad

1 ks cibule
2 ks malá chilli paprička
1 lžíce červená kari pasta (k dostání ve skleničce v obchodech)
4 lžíce olivový olej (na cibuli a chilli papričky)
500 ml kokosové mléko
3 lžíce rybí omáčka
500 g kuřecí prsa
4 lžíce olivový olej (na kuřecí maso)
  sůl
 kousek čerstvý zázvor
  citronová tráva (může být sušená nebo čerstvé lístky)
  několik čerstvě vyloupaných hrášků
  čerstvá bazalka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme spolu s chilli papričkami a červenou kari pastou na olivovém oleji. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku a přivedeme k varu. Na druhé pánvi si mezitím osmahneme na plátky pokrájené kuřecí maso, přidáme ho do omáčky a vše asi 5 minut povaříme. Osolíme (jemně – rybí omáčka je velmi slaná!), přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor s citronovou trávou (to v případě, že máme sušený svazek) a zelený hrášek (nemusí však být). Ještě chvilku povaříme. Na závěr ozdobíme lístky čerstvé bazalky, případně čerstvou citronovou trávou. Thajské kuřecí kari podáváme s rýží.

Poznámka: Vyzkoušejte kuřecí kari například v kombinaci s naší kokosovou rýží se smaženou cibulkou – recept na ni naleznete ZDE