350 g | těstoviny (např. ve tvaru srdíček) |
4 lžíce | olivový olej (na těstoviny) |
15 ks | cherry rajčátka |
300 g | konzervovaný či kompotovaný chřest |
100 g | černé olivy |
1 lžíce | olivový olej (na česnek) |
2 stroužky | česnek |
sůl | |
pepř mletý |
Těstoviny dáme do osolené vařicí vody a uvaříme je podle návodu – na skus. Uvařené těstoviny pokapeme olivovým olejem a necháme vychladnout. Poté k nim přidáme pokrájená cherry rajčátka, konzervovaný či kompotovaný chřest (podle velikosti jej také pokrájíme) a černé olivy. Nakonec vmícháme nasekaný česnek zpěněný na olivovém oleji (pozor, stačí opravdu chvilička – česnek by jinak zhořkl!) a podle chuti osolíme a opeříme. Salát podáváme buď samotný jako předkrm nebo jako přílohu například k masu.