400 g | čerstvý losos |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
asi 30 ks | kapary |
1 dl | bílé víno |
4 lžíce | olivový olej |
1 ks | větší cibule |
3 lžíce | dijonská hořčice |
1 ks | šťáva z citronu či limetky |
asi hrst | zelená petrželka, kopr nebo koriandr |
Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme kosti. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme. Bylinky jemně pokrájíme. Dijonskou hořčici, bílé víno, olivový olej a citronovou (limetkovou) šťávu vyšleháme do hustšího krému, který následně ochutíme solí a pepřem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Tatarský biftek z lososa podáváme s opečenými toasty a čerstvými bylinkami.