Tatarák z lososa

30 minut
Ryby a mořské plody

Seznam přísad

400 g čerstvý losos
  sůl
  mletý bílý pepř
asi 30 ks kapary
1 dl bílé víno
4 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
3 lžíce dijonská hořčice
1 ks šťáva z citronu či limetky
asi hrst  zelená petrželka, kopr nebo koriandr

Postup přípravy

Filet z lososa zbavíme kůže a odstraníme kosti. Maso nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kapary posekáme. Bylinky jemně pokrájíme. Dijonskou hořčici, bílé víno, olivový olej a citronovou (limetkovou) šťávu vyšleháme do hustšího krému, který následně ochutíme solí a pepřem. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Tatarský biftek z lososa podáváme s opečenými toasty a čerstvými bylinkami.