Jihočeský Eidam 300 g, rohlík 3 ks, 3 vejce, zeleninová paprika 100 g, petrželová nať, sůl, bramborový škrob 15 g (lžíce), olej na pečení
Na studenou omáčku Pikant: majonéza 150 g, kečup 30 g, hořčice francouzská 20 g
Sýr nastrouhejte nahrubo, papriky nakrájejte na droboučké kostičky a stejně tak i rohlíky. Do vajec zašlehejte sekanou petrželovou nať, sůl a škrobovou moučku a nakonec všechny ostatní suroviny. Ze vzniklé hmoty pak pečte na pánvi menší placky a ještě teplé je podávejte s omáčkou Pikant. Tu připravíte jednoduchým smícháním Zárubovy majonézy s hořčicí a kečupem. Smaženky můžete podávat jako variaci na smažený sýr nebo coby malé chuťovky ke svačině.