Studená polévka z červené řepy

30 minut
Polévky studené

Seznam přísad

400 g sterilovaná řepa
1 ks salátová okurka
1 l zeleninový vývar
250 ml smetana
3 ks vejce (uvařená natvrdo)
  sůl
  pepř mletý
  muškátový oříšek (strouhaný)
2 ks vařený brambor
  čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup přípravy

Pokrájenou sterilovanou řepu (i s nálevem) dáme do hrnce a přidáme na kostičky pokrájenou okurku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 až 8 minut. Poté přidáme oloupaná a na malé kousky pokrájená vejce. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Polévku necháme vychladit. Servírujeme dobře vychlazené s kouskem pokrájeného vařeného bramboru a ozdobené nasekanou petrželkou.