Stejnoměrně nakrájenou zeleninu postupně krátce osmahněte na rozpáleném oleji, rajčata jen velmi krátce. Až po opečení ……
Vejce před samotným vařením vyndejte z lednice a nechte v pokojové teplotě. Potom je vařte v osolené ……
Hrách den dopředu namočte, druhý den ho v čisté vodě vařte doměkka. V osolené vodě vařte zvolna kroupy. ……
Tvaroh, vejce, sůl, kukuřičnou krupici a škrobovou moučku důkladně promíchejte a vzniklé měkké těsto ……
Šťouchané brambory mohou mít mnoho zajímavých proměn. Jednou z nich může být kombinace, kdy na sádle opékáte ……
Králíka rozdělte na jednotlivé porce, důkladně je prošpikujte slaninou, osolte, pokmínujte a potřete kysanou ……
Tavený sýr a kysanou smetanu rozšlehejte nebo rozetřete na hladký krém. Do něho pak přidejte jemně nastrouhané ……
Ovesné vločky promíchejte s podmáslím a nechte nabobtnat. Vejce, cukr a máslo šlehejte do pěny. Poté vmíchejte ……
Suroviny:500 g uzeného masa (krkovice), 600 g oškrabaných brambor, 100 g hladké mouky, 120 g sádla, 2 vejce, 50 g bramborového ……
Čočku propláchněte, zalijte studenou vodou a nechte ji nejméně 24 hodin namočenou. Druhý den ji propláchněte ……
Nastrouhané brambory promíchejte s vejci, moukou a solí. Řídké těsto protlačujte do vroucí osolené vody přes ……
Na másle opékejte nejprve jemně nakrájenou nebo nastrouhanoukořenovou zeleninu. Když zelenina změkne a zavoní, ……
Do bílého jogurtu pokojové teploty vmíchejte med a želatinu rozpuštěnou v trošce horké vody nebo mléka, ……
Do bílého vína přilijte trochu vody a nasypte trochu cukru, přidejte bylinky a nechte krátce svařit.Filet ……
Chlebové dalamánky na vrchní straně seřízněte a vnitřek vyberte. Střídku nechte usušit pro další použití ……
Jeden z nejznámějších receptů, připravovaných tradičně se špagetami. Stačí k tomu jenvelmi málo surovin ……
Je nemálo způsobů, jak chutně připravit vydatný salát z předem uvařených těstovin.Zkuste jako základ ……
Ze všech surovin umíchejte těsto, které nechte asi půl hodinky odležet. V té době krupice natáhne vlhkost z tvarohu ……
Tak jako se u nás připravuje k masu z divočiny šípková omáčka, v Itálii i Španělsku ……
Do kastrůlku nebo rendlíku nalijte vodu a olej a přiveďte všek varu. Jakmile se voda s olejem vaří, stáhněte ……
Rýže je oblíbenou potravinou v celé oblasti Středomoří. Pokud máte trochu dušené nebo vařené rýže, snadno ……
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, poté vmíchejte mléko, olej, sůl a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. ……
Očištěnou vepřovou panenku nakrájejte na stejnoměrnéšpalíčky. Ty osolte a obalte v hladké moucea hned ……
Na 4 porce: příprava 90 minutVepřovémaso nakrájejte na tenké pláty nebo plátky a důkladně je naklepejte paličkou.Okořeňte ……
Studené oloupané brambory nakrájejte na stejnoměrné plátkynebo kostičky. Stejně nakrájejte i v mírně osolené ……
Do půldruhého litru vody vložte nejprve divoké koření(bobkový list, jalovčinky, celý pepř, nové koření), pokrájenou ……
Vlašské ořechy nechte celé a zalijte je teplou vodou anechte hodinu stát. Z mouky, rozměklého másla, cukru, ……
Nejprve si dejte rozehřát troubu na 200 °C. Z oddělenýchbílků ušlehejte s trochou soli pevný sníh.Do něho ……
Suroviny:100 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 300 g další zeleniny(cuketa, pórek, rajčata, dýně hokaido, fazolové ……
Filet z kapra nejprve podélně rozřízněte na polovinu,případně i třetiny, a následně je překrajujte ……