Všechny recepty

Další recepty

Velikonoční jidáše
Dezerty

Velikonoční jidáše

Z teplého mléka, droždí, cukru, soli a hrstky mouky vymíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Máslo rozehřejte ……

Číst dále >

Sádelníčky s ořechy
Dezerty

Sádelníčky s ořechy

Vyjma ořechů promíchejte všechny ostatní suroviny do hutného, stejnorodého těsta. To nechte v lednici důkladně ……

Číst dále >

Táborské závitky se šunkou
Hlavní jídla

Táborské závitky se šunkou

Na pánvi osmahněte krátce jemně nastrouhaný celer, k němu přidejte na kostičky krájenou šunku, nastrouhané brambory ……

Číst dále >

Perníkové mufiny s pomerančem
Dezerty

Perníkové mufiny s pomerančem

Cukr, vejce, med a rozměklé máslo vyšlehejte do pěny, přidejte překrájenou pomerančovou kůru a Tuzemák(rum). ……

Číst dále >

Martinská kachní prsa
Hlavní jídla

Martinská kachní prsa

Očištěná kachní prsa několikrát ze strany, kde je kůže, šikmo nařízněte. Potom do středu svaloviny zařízněte ……

Číst dále >

Ovoce v jogurtu
Dezerty

Ovoce v jogurtu

Do jablečného džusu vmíchejte med a želatinu a zvolna vše zahřejte, aby se želatina rozpustila. Ovoce nakrájejte ……

Číst dále >

Semínkové tyčky
Dezerty

Semínkové tyčky

Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou ……

Číst dále >

Blaťácký pečený sýr
Hlavní jídla

Blaťácký pečený sýr

Ječné vločky vařte v osolené vodě asi tři minuty a pak je nechte další tři minuty dojít. Tvrdý tvaroh ……

Číst dále >

Špekáčky v paprikách a cibuli
Hlavní jídla

Špekáčky v paprikách a cibuli

Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí ……

Číst dále >

Pečené brambory se sledi
Hlavní jídla

Pečené brambory se sledi

Jednoduchá a velmi zajímavá receptura s využitím rybího salátu v teplé kuchyni. Nakrájené, předem vařené ……

Číst dále >

Uzenářský salát
Saláty

Uzenářský salát

Šunkový salám nakrájejte na tenké nudličky a stejně tak i pórek a papriky. Šťávu z kysaného ……

Číst dále >

Závitky ze pstruha se sýrem
Hlavní jídla

Závitky ze pstruha se sýrem

Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. ……

Číst dále >

Boubínská jarní rozhuda
Hlavní jídla

Boubínská jarní rozhuda

Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého ……

Číst dále >

Jelení ragú pod máslovou poklicí
Hlavní jídla

Jelení ragú pod máslovou poklicí

Na sádle opékejte hrubě krájenou cibuli a kořenovou zeleninu tak dlouho, až se na okrajích pěkně opeče. Přidejte ……

Číst dále >

Písecké paštikové taštičky
Dezerty

Písecké paštikové taštičky

Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte ……

Číst dále >

Vařené hovězí s vejmrdou
Hlavní jídla

Vařené hovězí s vejmrdou

Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou ……

Číst dále >

Smažená jablka
Dezerty

Smažená jablka

Do smetany zašlehejte vejce, strouhaný kokos a skořicový cukr a následně pak mouku, sůl (špetku) a škrobovou ……

Číst dále >

Párečky v sýru a vejcích
Hlavní jídla

Párečky v sýru a vejcích

Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný ……

Číst dále >

Ovesná praženka
Polévky

Ovesná praženka

V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí ……

Číst dále >

Třeboňské kapří škvarky
Hlavní jídla

Třeboňské kapří škvarky

Kapra nakrájejte na pravidelné řezy, hranolky nebo kostky, ochuťte je solí, prolisovaným česnekem, kmínem, zázvorem, ……

Číst dále >

Smažené selské rolky
Hlavní jídla

Smažené selské rolky

Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové ……

Číst dále >

Hrachové placky
Hlavní jídla

Hrachové placky

Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při ……

Číst dále >

Bramborový nákyp s uzeným
Hlavní jídla

Bramborový nákyp s uzeným

Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. ……

Číst dále >

Zátkovy tagliatelle v tomatech
Hlavní jídla

Zátkovy tagliatelle v tomatech

V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce ……

Číst dále >

Jáhlové lívanečky s mušelínem
Dezerty

Jáhlové lívanečky s mušelínem

Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……

Číst dále >

Norská rybí pomazánka
Hlavní jídla

Norská rybí pomazánka

Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……

Číst dále >

Citronová ryba
Hlavní jídla

Citronová ryba

Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……

Číst dále >

Šunka v křenové smetaně
Hlavní jídla

Šunka v křenové smetaně

Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……

Číst dále >

Hruškové pyré
Dezerty

Hruškové pyré

Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……

Číst dále >

Salát Gado-gado
Saláty

Salát Gado-gado

Tento exotický salát připravíte snadno i z našich surovin. Mrkev a celer očistěte a poté spařte vroucí ……

Číst dále >