Z teplého mléka, droždí, cukru, soli a hrstky mouky vymíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Máslo rozehřejte ……
Vyjma ořechů promíchejte všechny ostatní suroviny do hutného, stejnorodého těsta. To nechte v lednici důkladně ……
Na pánvi osmahněte krátce jemně nastrouhaný celer, k němu přidejte na kostičky krájenou šunku, nastrouhané brambory ……
Cukr, vejce, med a rozměklé máslo vyšlehejte do pěny, přidejte překrájenou pomerančovou kůru a Tuzemák(rum). ……
Očištěná kachní prsa několikrát ze strany, kde je kůže, šikmo nařízněte. Potom do středu svaloviny zařízněte ……
Do jablečného džusu vmíchejte med a želatinu a zvolna vše zahřejte, aby se želatina rozpustila. Ovoce nakrájejte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou ……
Ječné vločky vařte v osolené vodě asi tři minuty a pak je nechte další tři minuty dojít. Tvrdý tvaroh ……
Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí ……
Jednoduchá a velmi zajímavá receptura s využitím rybího salátu v teplé kuchyni. Nakrájené, předem vařené ……
Šunkový salám nakrájejte na tenké nudličky a stejně tak i pórek a papriky. Šťávu z kysaného ……
Pstruhy nejprve nařízněte na hřbetu a poté ostrým nožem skrojte z jedné i druhé strany filátka. ……
Tradiční tvarohová pomazánka může mít mnoho zajímavých proměn. Velmi jednoduše ji připravíte z měkkého ……
Na sádle opékejte hrubě krájenou cibuli a kořenovou zeleninu tak dlouho, až se na okrajích pěkně opeče. Přidejte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte ……
Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou ……
Do smetany zašlehejte vejce, strouhaný kokos a skořicový cukr a následně pak mouku, sůl (špetku) a škrobovou ……
Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný ……
V pánvi či rendlíku nasucho opražte nejprve ovesné vločky s trochou drceného kmínu – tak dlouho, až zavoní a ztratí ……
Kapra nakrájejte na pravidelné řezy, hranolky nebo kostky, ochuťte je solí, prolisovaným česnekem, kmínem, zázvorem, ……
Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové ……
Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při ……
Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. ……
V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce ……
Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……
Velmi jednoduchá a rychlá variace na klasickou rybí pomazánku. Sardinky včetně vlastního nálevu rozšlehejte ……
Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou ……
Ve 200 ml osolené vody rozehřejte želatinu (ve vodní lázni). Nakládané houby, sterilovanou papriku a šunku nakrájejte ……
Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……
Tento exotický salát připravíte snadno i z našich surovin. Mrkev a celer očistěte a poté spařte vroucí ……