Bílé fazole důkladně rozmixujte spolu s kysanou smetanou atrochou soli na hladkou pastu. Tento základ pak doplňte drobně ……
Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanourutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý ……
Srnčí hřbet odblaňte a očistěte, protkněte po celé délceslaninou a osolte. Nakrájenou kořenovou zeleninu ……
Z másla, mouky a cukru vytvořte nejprve tradiční drobenku(posypku). Jednu třetinu z ní si dejte stranou a do ……
Filety ze sumce nakrájejte na stejnoměrné kusy (30 g), tydůkladně promněte s prolisovaným česnekem, solí a mletým ……
Krkovici pokrájejte na menší kousky, stejně tak i uzený boka vše semelte. Potom osolte a okořeňte drceným ……
Rohlíky nakrájejte na stejnoměrné kostky a nechte oschnout.Bylinky (petrželová, celerová a libečková nať, ……
Suroviny:150 g chlebového kvasu, 100 g vařených brambor, 100 gkořenové zeleniny, 4 vejce, 40 g másla, 70 g cibule, ……
Nejprve utřete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem acitronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového ……
Omyté a na větší kusy pokrájené okurky vložte do mixéru aspolu s ostatními surovinami je rozmixujte do hladké ……
Do hrnce vložte omyté kosti, osolte je a uveďte k varu.Během pozvolného vaření přidejte předem namočené fazole ……
Tento recept je z Hané, ale najdeme ho i v jiných oblastech naší země. Očištěnou husu uvnitř důkladně ……
Na stejnoměrné kostky nakrájený vepřový bok promněte se solía trochou cukru, následně ho zalijte bílým vínem ……
Kynuté těsto připravte obvyklým způsobem a nechte ho vykynout. Hlavním rysem valašských frgálů je skutečnost, ……
Z poloviny mouky, vlažného mléka, cukru, soli a droždí vytvořte prošleháním kvásek. Po jeho vykynutí ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu ……
Na sádle opékejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu. Když se po okrajích opeče, přidejte nakrájenou cibuli ……
Hlavní rozdíl oproti běžné úpravě kachny spočívá v tom, že se osolená a okmínovaná kachna peče ……
Záleží jen na vás, na jaké kousky, nudličky či tvarynakrájíte jednotlivé suroviny. Důležité je vytvořit si ochucovací ……
Na Valašsku i jinde na Moravě vaří takzvanou „trnkovou omáčku“ ze švestkových povidel a podávají ……
Vejce šlehejte spolu s cukrem do bělavé pěny. Vmíchejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou kůru a tuzemák. ……
Nejprve do vroucího ovarového vývaru nasypte pohanku anechte ji 15 minut spařit. Cibulku osmahněte na sádle do zlatova. ……
Tradiční podkrkonošské jídlo v době, kdy rostou houby. Drbačky jsou v podstatě bramborové halušky připravené ……
Rychlý a jednoduchý koláč může mít více variací podle druhůpoužitého sýru. Listové těsto rozválejte ……
Tento salát lze podávat jak studený, tak i teplý, neboť většina surovin se zprudka opékána oleji. Základem ……
Starodávný koláč připravovaný často z jáhel a jiných předemuvařených obilnin se dodnes peče ……
Čočku nechte předem namočit a poté ji vařte s posekanýmisušenými houbami, ovesnými vločkami a trochou ……
Dýni zbavenou vláknitého středu s jádry najemno nastrouhejte včetně slupky. Na mírném tepleji duste s máslem, ……
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu rozmixujte spolu s kysanou smetanou, česnekem, citronovou šťávou, cibulkou, ……
Sušené houby dopředu namočte, a až změknou, pokrájejte je a krátce povařte s kmínem a solí. V hrnci ……