Špenátová roláda se sýrem a šunkou

45 minut
Předkrmy a lehká jídla,Velikonoční pokrmy,

Seznam přísad

Roláda

400 g mražený špenát
3 ks vejce
120 g polohrubá mouka
1 stroužek česnek
1/2 lžička sůl
  olej

Náplň

200 g tvarohový sýr lučina
100 g tvrdý sýr
100 g zakysaná smetana
2 stroužek česnek
  sůl
200 g kvalitní šunka

Postup přípravy

Do rozmrazeného špenátu vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme i tuhý sníh z bílků. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 12 minut, poté jej vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečicím papírem do rolády. Necháme vychladnout. Poté si připravíme náplň: Lučinu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pečlivě promícháme. Upečenou a vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme připravenou náplní. Pokryjeme plátky šunky a opět zarolujeme. Necháme v chladu ztuhnout a poté servírujeme nakrájené na plátky.