Špenátová roláda se sýrem a šunkou
45 minut
Předkrmy a lehká jídla,Velikonoční pokrmy,
Seznam přísad
Roláda
400 g |
mražený špenát |
3 ks |
vejce |
120 g |
polohrubá mouka |
1 stroužek |
česnek |
1/2 lžička |
sůl |
|
olej |
Náplň
200 g |
tvarohový sýr lučina |
100 g |
tvrdý sýr |
100 g |
zakysaná smetana |
2 stroužek |
česnek |
|
sůl |
200 g |
kvalitní šunka |
Postup přípravy
Do rozmrazeného špenátu vmícháme nejprve žloutky a polohrubou mouku. Přidáme prolisovaný česnek a sůl. Nakonec opatrně vmícháme i tuhý sníh z bílků. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 12 minut, poté jej vyndáme z trouby a ještě teplé zavineme i s pečicím papírem do rolády. Necháme vychladnout. Poté si připravíme náplň: Lučinu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí a pečlivě promícháme. Upečenou a vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme připravenou náplní. Pokryjeme plátky šunky a opět zarolujeme. Necháme v chladu ztuhnout a poté servírujeme nakrájené na plátky.