1 kg tvrdých zralých rajčat, 1 hrnek bílého vinného octa, 1 hrnek vody, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (bazalka,…
asi 1/2 kg předního hovězího masa, kousek sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 brambory, 1 větší mrkev, kousek…
4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 400 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 3 stroužky česneku, 2 dl bílého…
2 zralá manga, šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce kokosového mléka, 2 lžíce medu nebo agávového sirupu…
V kuchyňském robotu rozmixujeme krevetky, kopr, smetanu, citronovou kůru a citronovou šťávu. Z bílků vyšleháme…
4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček,…
350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička…
1/2 kg mrkve, 1/2 kg petržele, 1/4 kg celeru (včetně řapíků), 2 cibule, 8 stroužků česneku, 2 červené papriky,…
4 jelení steaky, 350 ml červeného vína (např. červeného vína Árie), 5 kuliček jalovce, 1 lžička koření Steak…
1 kg čerstvě natrhaného šípku, 1 kg cukru (nejlépe třtinového), 2 lžíce mletého hřebíčku…
2 hrnky rýže, 1 menší červená řepa, 4 dl bílého vína, 2 cibule, 1/2 l vývaru, 100 g parmezánu, 1/2 másla, sůl,…
2 bulvy fenyklu, 2 větší brambory, máslo, 1 cibule, 4 stroužky česneku, zeleninový vývar, 200 g smetany, sůl…
Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo…
1 kg králičích hřbetů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 4 kuličky nového koření, asi 6 kuliček pepře, cca 3 bobkové…
250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý…
1 cibule, 2 chilli papričky, 1 lžíce zelené kari pasty, 4 lžíce olivového oleje (na cibuli a chilli papričky),…
100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý…
Mrazivé zimní počasí za okny přímo žádá po lahodném horkém nápoji na zahřátí. Ať už je to oblíbená káva,…
2 bílé čokolády (200 g), 150 ml smetany ke šlehání, 1 kelímek (250 ml) zakysané smetany, 2 zralé banány, trochu…
Vepřový bok nakrájíme na špalíky velké cca 15×15 cm a horní kůži nařízneme tak, aby nám vnikla na kůži…
Sladko slaná kombinace je v poslední době velmi oblíbená a tyto jednoduché preclíčky jsou toho důkazem. Za pár…
Masové kuličky: 1/2 kg směsi mletého vepřového a hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule,…
4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 a 1/2 dl bílého vína, 1 a 1/2…
Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej s máslem a zvolna na něm…
Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům,…
Noky: Neoloupané brambory dáme vařit. Uvařené zcedíme, oloupeme a ještě horké rozšťoucháme šťouchadlem.…
300 g lososa (filety), sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 2 mrkve, 150 g řapíkatého celeru, kousek…
Crème brûlée je vynikající vanilkový dezert známý po celém světě. Tajemství správně připraveného Crème brûlée…
300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře,…
400 g loupaných krevet (mohou být i mražené), 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého…