Pomerančové kakao

10 minut
Nápoje teplé

Seznam přísad

2 ks pomeranč
400 ml mléko
 kousek celá skořice
2 lžíce kvalitní hořké kakao
125 ml smetana
1 ks žloutek
4 lžíce cukr
trochu  pomerančová kůra (nejlépe z chemicky neošetřeného pomeranče)

Postup přípravy

Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Mléko s kouskem celé skořice dáme do hrnce a přivedeme k varu. Kakao rozmícháme se smetanou a přilijeme k mléku. Necháme pár minut přejít varem. Nyní si rozkvedláme žloutek s cukrem a pomerančovou šťávou. Postupně přiléváme do horkého kakaa a odstavíme z plotny. Skořici vyndáme. Horký nápoj nalijeme do šálků a ozdobíme trochou pomerančové kůry. Ihned podáváme.