1 kg moučnaté dýně (nejlépe Hokkaido), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 3/4 l vody nebo vývaru,…
3/4 kg kuřecího masa na polévku (např. skelety, křídla apod.) 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 brambor, 4 stroužky…
Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule,…
Čočku vypereme a namočíme do vody na asi 30 minut. Poté ji slijeme a dáme spolu s čistou vodou nebo vývarem…
asi 400 g čerstvé hlívy ústřičné, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 3 stroužky česneku,…
1 l vody, 2 hrsti hub, 180 g chlebového kvásku, 3 brambory, 3 vejce, 1 smetana ke šlehání, 1 cibule, sůl, pepř, kmín,…
2 plechovky loupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru…
200 g čerstvého křenu, 3 brambory, 200 g uzeného masa, 1 a 1/2 l vody, 60 g másla, 2 cibule, 3 stroužky česneku,…
hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření,…
asi 600 g růžičkové kapusty, kousek másla a trochu olivového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 l zeleninového…
2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brokolice, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl,…
1 kg hovězího masa (např. žebro, krk, oháňka či morkové kosti), 2 cibule, 1 palice česneku, 1/2 bulvy celeru, 3 mrkve,…
2 lžíce olivového oleje, 150 g slaniny, 3 cibule, asi 8 až 10 stroužků česneku, 1 a 1/2 l vody, 3 větší brambory,…
asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného…
Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambor…
Slyšeli jste už o polévce lohikeitto? Tato lososová polévka pochází z Finska a je jakousi kombinací bramboračky…
Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování.…
Na vývar: 1/2 kg předního hovězího masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř,…
2 menší zelené cukety, 2 cibule, 80 g másla, 1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, muškátový květ…
1 kg cukety, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce zakysané…
2 předem uvařené středně velké červené řepy, 2 brambory, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku,…
200 g staršího bílého pečiva, 1 poctivá lžíce másla, 300 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 2 žloutky,…
1 menší dýně hokkaido, 1 a 1/2 l vody nebo vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku,…
1 kg očištěné dužiny z dýně, 2 rajčata, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého…
2 batáty, 2 mrkve, kousek zázvoru, cibule, 3 stroužky česneku, máslo, 1 sýr akawi, 4 dl smetany, voda, sůl, římský…
500 g brambor, 1 pórek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 l vývaru, 200 ml smetany na vaření,…
400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list,…
Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou…
1 sáček mražené brokolice (cca 350 g), trochu olivového oleje, 1 stroužek česneku, asi 1 l vody, 1 kelímek (150 g) bílého…
Polévka: 1 litr plnotučného mléka, 50 g másla a čerstvá petrželka (podle chuti). Drobení: 2 vejce, trochu soli…