Polévka z mungo fazolí

60 minut
Polévky teplé

Seznam přísad

1 hrnek mungo fazole
1 ks větší cibule
1 l zeleninový vývar
1 lžička kari koření
1 ks mrkev
2 ks řapíkatý celer
2 ks bobkový list
  pepř
  olivový olej
  sůl
  citronová šťáva na dochucení
  pažitka nebo petrželka na ozdobu
  chilli paprička (dle chuti)

Postup přípravy

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.