1 hrnek | mungo fazole |
1 ks | větší cibule |
1 l | zeleninový vývar |
1 lžička | kari koření |
1 ks | mrkev |
2 ks | řapíkatý celer |
2 ks | bobkový list |
pepř | |
olivový olej | |
sůl | |
citronová šťáva na dochucení | |
pažitka nebo petrželka na ozdobu | |
chilli paprička (dle chuti) |
Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.