Polévka z jarní cibulky

60 minut
Polévky teplé

Seznam přísad

2 svazky jarní cibulka
2 ks brambor
1 ks větší mrkev
3 lžíce máslo
2 stroužky česnek
1 a 1/2 litru zeleninový vývar
  sůl
  pepř
  citron na dochucení

Postup přípravy

Naťové (jarní) cibulky si nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibulku, brambory i mrkev vhodíme na rozpálené máslo a za stálého míchání osmahneme. Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Podáváme s bagetkou opečenou na másle.