Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

60 minut
Mleté maso

Seznam přísad

6 až 8 ks bílé či zelené dlouhé papriky (mohou být pálivé)
400 g mleté hovězí maso
1 ks starší rohlík
100 g tvrdý sýr
2 ks vejce
  sůl
  pepř mletý
1 ks velká cibule
50 g máslo
1 konzerva loupaná rajřata
1/2 l voda nebo vývar

Postup přípravy

Paprikám odkrojíme vršek a nožem vyndáme semínka a střed. Omyjeme je a osušíme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme rozdrobený rohlík, nastrouhaný tvrdý sýr a rozklepnutá vejce. Osolíme, opepříme a vše řádně smícháme – nejlépe rukama. Je-li směs příliš tuhá, přidáme trošku mléka. Připravené vydlabané papriky touto směsí naplníme. Do kastrolu dáme na máslo smažit pokrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Přihodíme loupaná konzervovaná rajčata a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Necháme asi 10 minut vařit a poté rozmixujeme na hladkou omáčku. Vložíme naplněné papriky a pod poklicí vaříme přibližně 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu vody či vývaru). Hotové papriky s rajčatovou omáčkou podáváme například s vařenými těstovinami.