500 g | hlíva ústřičná |
2 dl | pivo |
1 ks | vejce |
100 g | tvrdý sýr |
grilovací koření | |
50 g | hladká mouka |
sůl, pepř a chilli | |
olej na smažení |
7 lžic | majonéza |
2 lžíce | kvalitní kečup |
2 lžičky | grilovací koření |
1 lžička | sladká paprika |
1/2 lžičky | chilli |
Hlívu nakrájíme na větší nudličky. Z piva, vejce, sýra, mouky a koření vytvoříme řídké těstíčko, které podle chuti osolíme a opepříme. Kousky hlívy namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku. Mezitím si připravíme pikantní omáčku, a to smícháním všech ingrediencí. Osmaženou hlívu podáváme s s čerstvým salátem, pečivem a pikantní omáčkou.