Pikantní smažená hlíva ústřičná

minut
Houby

Seznam přísad

Houby:

500 g hlíva ústřičná
2 dl pivo
1 ks vejce
100 g tvrdý sýr
  grilovací koření
50 g hladká mouka
  sůl, pepř a chilli
  olej na smažení

Omáčka:

7 lžic majonéza
2 lžíce kvalitní kečup
2 lžičky grilovací koření
1 lžička sladká paprika
1/2 lžičky chilli

Postup přípravy

Hlívu nakrájíme na větší nudličky. Z piva, vejce, sýra, mouky a koření vytvoříme řídké těstíčko, které podle chuti osolíme a opepříme. Kousky hlívy namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku. Mezitím si připravíme pikantní omáčku, a to smícháním všech ingrediencí. Osmaženou hlívu podáváme s s čerstvým salátem, pečivem a pikantní omáčkou.