Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Paštika z vepřových jater

60 minut
Pomazánky

Seznam přísad

2 ks houska
600 g vepřová játra
2 ks bílek
2 lžíce paštikové koření
  sůl
  mletý černý pepř
  máslo na vymazání

Postup přípravy

Housky navlhčíme ve vodě a přebytečnou vodu po chvíli vymačkáme. K namočeným houskám přidáme játra a společně je rozmixujeme. Poté si z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do játrové směsi. Dochutíme paštikovým kořením, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Dobře promícháme. Hotovou směs nalijeme do vymazané formy a pečeme na 170°C přibližně hodinu. Hotovou  paštiku přendáme do studené dózy a necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí podáváme k čerstvému chlebu.