Vlasové nudle Extra 200 g, Jihočeské máslo 40 g, brokolice 100 g, cibule 50 g, dýně Hokkaidó 100 g, cuketa 100 g, mrkev 100 g, sůl, muškátový květ, petrželová nať
Z brokolice, dýně, mrkve a cukety si vykrájejte nejdříve drobné kousky, plátky, nudličky a podobně, které použijete jako okrasnou vložku do hotové polévky. Zbylou zeleninu nakrájejte na plátky a dejte vařit do osolené vody po dobu asi dvaceti minut. Vývar vařte zvolna. Nakonec zeleninu sceďte a do čistého vývaru zavařte Zátkovy vaječné nudle. Zvlášť na pánvi nebo rendlíku zpěňte na másle připravenou zeleninu se špetkou muškátového květu a nakonec ji na krátkou dobu vložte do polévky povařit. Zelenina by měla být v polévce na skousnutí pevná, ne rozvařená ani syrová. Polévku doplňte sekanou petrželkou nebo pažitkou.