Nejprve si připravíme těsto: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme teplou vodu, rozpuštěný med, poté mouku…
Čokoládu nastrouháme, mouku prosejeme. Vmícháme do ní ořechy, čokoládu, citrónovou kůru, kakao a vanilkový…
Korpus: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g másla Náplň: 500 g lučiny, 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové…
Těsto: 1 vejce, 180 g másla, 300 g hladké mouky, 5 lžic kakaa, 100 g moučkového cukru, 1/2 kypřicího prášku do pečiva…
1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce másla, mletý…
Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme,…
Nejprve se pustíme do přípravy smetanového krému Panna cotta: Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme…
Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu na vaření a máslo (150 g). V míse poté smícháme mouku s cukrem…
Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs…
250 ml zakysané smetany (např. Ranko), asi 1 dl hustého vaječného likéru (doporučujeme náš vaječný likér Marshall),…
Těsto: 200 g hladké mouky, 1/2 droždí, 1 lžička cukru, 1 dl vody, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje Náplň:…
250 g měkkého tvarohu Ranko, 1/2 kelímku zakysané smetany Ranko, 4 stroužky česneku, sůl, svazek čerstvého kopru,…
8 cl světlého rumu, 4 cl kokosového sirupu, 20 cl ananasové šťávy, drcený led, plátek ananasu a koktejlové…
1 kelímek (200 g) zakysané smetany Ranko, 250 g měkkého tvarohu (vyzkoušejte např. měkký tvaroh Ranko), 100 g moučkového…
1 kg zralých meruněk, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 5 žloutků, 2 dl mléka, 370 g polohrubé mouky, 1 kypřicí…
Opláchnuté bezinky spolu s hvězdičkovým kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme je. Šťávu…
V hrnci svaříme vodu s krystalovým nebo třtinovým cukrem a nasekanými lístky čerstvé máty. Po rozpuštění…
350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička…
3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle…
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno…
2 jablka, 2 kiwi, 1 banán, 1 pomeranč, 200 g hroznového vína, 2 vanilkové cukry, trochu limetkové šťávy…
250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s jahodovou příchutí, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky…
Do hlubšího kastrolu na sporáku si nasypeme cukr a začneme jej pomalu rozehřívat nad ohněm. Stále mícháme,…
250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý…
150 g hladké mouky, 80g másla, 60 g moučkového cukru, 1/4 balení prášku do pečiva, 600 g jablk, 50g másla, 70 g cukru…
2 plátky kuřecího masa, sůl, pepř, 2 silnější plátky šunky, 2 silnější plátky tvrdého sýra (např. ementálu…
200 g kozího sýru, 150g pikantní klobásy, 100 g zelených oliv bez pecky, toustový chléb…
Mouku, cukr, máslo, kakao, vejce, sůl a zakysanou smetanu dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Uložíme…
Nejprve si smícháme oba druhy cukrů s mletými mandlemi a pomerančovou kůrou. Do sypké směsi vklepneme a důkladně…
2 bílé čokolády (200 g), 150 ml smetany ke šlehání, 1 kelímek (250 ml) zakysané smetany, 2 zralé banány, trochu…