Nejprve si připravíme těsto: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme…
Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní potřeme.…
Kapra vykucháme, omyjeme a očistíme. Zvenku i zevnitř do něj vetřeme trochu soli a hrubě podrceného…
Do dobře ušlehaného vejce přidáme všechny přísady kromě koňaku a dobře umícháme. Celé necháme stát osmnáct…
Nejprve se pustíme do přípravy těsta na koláče: V hrnku si zaděláme kvásek z droždí, jedné lžíce…
1 balení krabích tyčinek Surimi (prodávají se mražené nebo chlazené), 100 g velkých krevet (ty však nemusí v salátu…
Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme…
K různým druhům mase se hodí různé druhy koření a bylinek. Každé maso chce provonět něčím jiným. Drůbež…
1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička,…
Nejprve si připravíme těsto: Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto.…
1 kachna, sůl a kmín (na kachnu), 400 g zelí, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce celého kmínu, 100 g hladké…
Na těsto: 1/2 kg hladké mouky, 4 vejce, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli, několik piniových…
Omládek: 100 ml vlažného mléka, 1 lžička medu, 1/4 kostky droždí (asi 10 g), 125 g hladké mouky Dále do těsta:…
Milujete k dobrému vínu skvělé sýry a klobásky ? Vyzkoušejte recept na domácí klobásky Chorizo. Určitě nebudete…
Noky: Neoloupané brambory dáme vařit. Uvařené zcedíme, oloupeme a ještě horké rozšťoucháme šťouchadlem.…
Crème brûlée je vynikající vanilkový dezert známý po celém světě. Tajemství správně připraveného Crème brûlée…
Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. A kdy jindy si ho doma…
500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce…
Vývar: 2 kg hovězích morkových kostí, asi 4 l vody, 1 cibule, větší kus čerstvého zázvoru, 2 tobolky kardamomu,…
750 g pravé hovězí svíčkové (nebo hovězího zadního), 100 g slaniny, sůl, mletý pepř, 1 větší cibule, 1 mrkev,…
Těsto: 100 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí), 100 g moučkového cukru, 2 bílky, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce…
Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí,…
1 králík, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 100 g sádla, 1 lžička celého kmínu, sůl…
Možnosti experimentování s příchutěmi makronek jsou nepřeberné. K nedotknutelné klasice jakou jsou vanilkové rohlíčky…
V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín…
Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu…
asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské…
Nejprve si připravíme těsto: V mixeru necháme chvilku (max. 20 sekund) mixovat moučkový cukr s mletými mandlemi,…