Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Nakládané papriky

90 minut
Zavařování a nakládání

Seznam přísad

400 g červená paprika
400 g žlutá paprika
1 ks cibule
4 stroužek česnek
  čerstvá bazalka
 trochu Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker (chrání před plísní a kvašením při konzervování ovoce a zeleniny)
1 l voda
1/4 l bílý vinný ocet (6%)
3 lžíce cukr
3 lžíce sůl
  olivový olej

Postup přípravy

Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Poté je pokrájíme na kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Papriky klademe do sklenic, kde je prokládáme kolečky cibule a plátky česneku. Podle chuti přidáme i čerstvou bazalku. Do každé sklenice přidáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí a vařící nálev nalijeme na papriky. Do každé sklenice přidáme jednu lžíci olivového oleje. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme na pečicí plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby (elektrická trouba: 95 °C, plynová trouba: stupeň 1). Pečeme (zavařujeme) 70 minut.